Terveystalo ja Hammas-Pulssi yhdistyivät
EtusivuAjankohtaistaTerveystalo ja Hammas-Pulssi yhdistyivät

Terveystalo ja Hammas-Pulssi yhdistyivät

Terveystalon hoitoketju kattaa jatkossa myös hammaslääkäripalvelut

Terveystalo laajentaa palvelutarjontaansa suun terveyden palveluihin ostamalla Turussa toimivan Hammas-Pulssin koko liiketoiminnan. Yhtiön 70 työntekijää siirtyy Terveystaloon ns. vanhoina työntekijöinä. Terveystalon tavoitteena on rakentaa suun terveyden palveluista merkittävä osa valtakunnallista palvelutarjontaa ja tarjota jatkossa monipuolisia hammaslääketieteen ja -huollon palveluita koko verkostonsa kautta niin yksityis- kuin työterveysasiakkaille.

Hammas-Pulssi on yksi Suomen suurimmista yksityisistä hammaslääkärikeskuksista, ja sillä on yli 30 vuoden kokemus yksityisten hammaslääkäripalveluiden tuottamisesta. Hammas-Pulssissa työskentelee 24 hammaslääkäriä, neljä kokenutta anestesiologian erikoislääkäriä, jotka osallistuvat kaikkiin nukutusta vaativiin hoitoihin sekä 14 suuhygienistiä. Yrityksen tiloissa on 22 hoitohuonetta ja korkeatasoinen leikkaussali, jossa tehdään vaativia suu- ja hammaskirurgisia toimenpiteitä sekä erikoishoitoja. Yritys lukeutuu mm. implanttihoitojen edelläkävijöihin, ja sillä on pitkäaikaista kokemusta myös nukutuksessa annettavasta hammashoidosta, oikomishoidosta sekä pelkopotilaiden hoidosta. Hammas-Pulssi on tehnyt yhteistyötä myös Turun kaupungin ja ympäristökuntien kanssa osallistumalla usean vuoden ajan ostopalvelutoimintaan.

- Terveystalo on jo jonkun aikaa selvittänyt mahdollisuutta laajentua suun terveyden palveluihin. Tämä on meille strategisesti tärkeä ja looginen askel. Näemme, että meillä on erinomainen mahdollisuus rakentaa Suomeen ensimmäinen aidosti valtakunnallinen hammaslääkäriasemaketju, joka pystyy hyödyntämään Terveystalon tehokkaita prosesseja, kuten ajanvarausta ja päivystystä sekä teknologiaa. Terveystalon kokemus myös osoittaa, että terveydenhuollon vaikuttavuus syntyy vain kokonaisvaltaisten, laatupohjaisten hoitoketjujen kautta, ei osaoptimoimalla palasia hoidosta. Tutkimustemme mukaan moni haluaa keskittää perheen terveyspalvelut ja sekä työnantajat että -tekijät toivovat suun terveyden palveluita työterveyteen. Hampaiden terveydellä ja suuhygienialla onkin merkittävä yhteys sairauksien ennaltaehkäisyyn, kommentoi Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen yrityskauppaa.

- Suomalainen terveydenhuolto on suuren murroksen edessä ja tulee tarvitsemaan sekä investointeja että laaja-alaista yhteistyötä yksityisen ja julkisen sektorin välillä. Vastaamme jo nyt 10 % kaikista Suomen lääkärikäynneistä ja lähes miljoona suomalaista luottaa Terveystaloon vuosittain. Terveystalo haluaa olla vahvasti mukana rakentamassa suomalaisten hyvinvointia ja kehittää niin kliinistä kuin asiakaspalvelun laatua. Hammas-Pulssilla oli kiinnostava ostokohde; sillä on yli 30 vuoden kokemus yksityisten hammaslääkäripalvelujen tuottamisesta sekä jopa Euroopan mittakaavassa ainutlaatuista teknologista edelläkävijyyttä hammaslaboratoriopalveluissa, Närhinen jatkaa.

- Hammas-Pulssin vahvuus perustuu työntekijöiden ammattitaitoon, korkeatasoisiin laitteisiin ja alan uusimman tiedon hyödyntämiseen. Terveystalolla on Suomen laajin toimipaikkaverkosto, joka käsittää lähes 150 lääkärikeskusta ja 18 sairaalayksikköä. Olemme myös jo kolmatta vuotta peräkkäin lääkärien – ja tänä vuonna myös lääketieteen opiskelijoiden – mielestä toimialan houkuttelevin työnantaja*. Tavoitteenamme on kasvattaa suun terveyden palveluista merkittävä osa liiketoimintaamme ja laajentua sekä yritysostoin että uusperustannan kautta 20 paikkakunnalle seuraavan vuoden kuluessa. Toivotamme Hammas-Pulssin ammattilaiset lämpimästi tervetulleiksi joukkoomme täydentämään osaamistamme, lisää Terveystalon suun terveyden palveluista vastaava liiketoimintajohtaja Tapani Kyrki.

- Hammas-Pulssin vuosikymmenten kokemus yhdistettynä Terveystalon olemassa olevaan verkostoon tarjoaa hammaspulssilaisille ainutlaatuisen mahdollisuuden olla mukana rakentamassa Terveystalon nykyisille ja tuleville asiakkaille valtakunnallisesti monipuoliset hammaslääketieteen ja -huollon palvelut, kommentoi Hammas-Pulssin perustajaosakas Ilkka Läikkö.

Terveystalo on verkostoltaan Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja 150 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti lähes 6 500 terveydenhuollon ammattilaista. Terveystalon verojalanjälki vuonna 2014 oli yhteensä 72,8 miljoonaa euroa ja samana vuonna Terveystalo investoi suomalaisten terveyspalvelujen kehittämiseen yli 15 miljoonaa euroa. Terveystalo on Suomalaisen Työn Liiton jäsen. www.terveystalo.com Turkulainen Hammas-Pulssi palvelee asiakkaitaan kaikilla hammaslääketieteen erikoisaloilla.

Turun lisäksi Hammas-Pulssilla on toimipaikka Loimaalla; Opinkujan Hammas-Pulssi tarjoaa perushammashoidon lisäksi proteettisen hammashoidon sekä suu- ja leukakirurgian palvelut. Yrityksen tytäryhtiöt, Turun Teknohammas Oy ja Into Dental, tuottavat monipuolisia hammaslaboratoriopalveluita ja palvelevat myös talon ulkopuolisia hammaslääkäreitä ja hammaslaboratorioita sekä -teknikoita. www.hammaspulssi.fi

*Työnantajatutkimus 2013-15, (lääkärit) Mediuutiset ja Työnantajatutkimus 2015, Universum

Lisätietoja: Terveystalo, Yrjö Närhinen, toimitusjohtaja, p. 030 633 1601 Terveystalo, Tapani Kyrki, liiketoimintajohtaja, suun terveyden palvelut, gsm 050 376 1373 Hammas-Pulssi, Ilkka Läikkö, gsm 0400 820 267