Kaunis hammasrivi nopeasti ja hellävaraisesti
EtusivuArtikkelitEsteettinen hammashoitoKaunis hammasrivi nopeasti ja hellävaraisesti

Kaunis hammasrivi nopeasti ja hellävaraisesti

Hammas-Pulssin hammaslääkäri
Kari Kangasniemi on sertifioitu
Inman Aligner -menetelmän asiantuntija ja hän vastaa mielellään kysymyksiisi.

Uudella, helppokäyttöisellä Inman Aligner -laitteella voidaan oikoa etuhampaiden lieviä ja keskivaikeita asentovirheitä nopeasti ja hellävaraisesti. Hampaiden esteettiseen oikomishoitoon tarkoitettua laitetta voidaan käyttää vasta, kun leukaluut ja hampaisto ovat täysin kehittyneet eli lasten hampaiden oikomishoitoon Inman Aligner ei sovellu.

 

 

 

Erot perinteiseen oikomishoitoon 

Perinteisillä menetelmillä oikomishoito kestää yleensä vuodesta kahteen vuoteen.  Inman Alignerilla hammaskaaren etualueen muokkaamiseen riittää tavanomaisissa tapauksissa 6–16 viikkoa, kun laitetta käytetään noin 16–20 tuntia vuorokaudessa.

Inman Aligner ei haittaa arkea, sillä laitteen irrottaminen ja paikalleen laittaminen on vaivatonta. Sen voi ottaa helposti pois esimerkiksi syömisen, hampaiden harjaamisen tai vaikka juhlien ajaksi.

Kirkkaasta muovista valmistetut hammaskaaret ovat myös selkeästi huomaamattomammat kuin
perinteiset hammasraudat.

Inman Aligner säästää aikaa ja kustannuksia

Ensimmäisellä käynnillä tutkitaan soveltuuko Inman Aligner -menetelmä asiakkaan hampaille.
Jos menetelmää voidaan käyttää, hampaista otetaan jäljennökset.  
Laitteen toimitusaika on noin 2–3 viikkoa.

Seuraavalla kerralla sovitetaan laitetta ja valmistellaan hampaat oikomishoitoa varten.
Tämän jälkeen Inman Aligner otetaan päivittäiseen käyttöön. Oikomisen edistymistä seurataan vastaanotolla parin viikon välein. Seurantakäynneillä laitteeseen ja hampaisiin tehdään tarvittavat säädöt.

Hoidon alussa hampaat saattavat olla arat muutaman päivän ajan. Laite voi myös vaikuttaa puheeseen ensimmäisellä viikolla. Puhe kuitenkin normalisoituu nopeasti, kun kieli tottuu laitteeseen.

Inman Aligner suoristaa ahtautuneet tai harottavat hampaat kahdella vastakkain sijoitetulla kaarella, jotka oikovat hammasriviä molemmin puolin hampaita yhtä aikaa. Jousilla varustetut kaaret sekä työntävät että vetävät hampaita suoraan riviin. Yksilölliset hammaskaaret asetetaan etummaisten hampaiden päälle.

Uusi menetelmä helpottaa kuorikkohoitoja

Kun hampaat ovat asettuneet haluttuun asentoon, hampaiston taakse laitetaan pysyvästi huomaamaton retentiolanka, joka pitää hampaat linjassa ja estää niitä hakeutumasta vanhoihin asentoihin. Usein Inman Aligner -hoitoon yhdistetään samalla myös hampaiden valkaisu. Kuluneiden hammaskulmien muotoilu muovipaikkauksella viimeistelee kauniin hymyn.

Inman Aligner helpottaa myös kuorikkohoitoja. Asentovirheitä ei tarvitse enää hioa voimakkaasti,
mikä säästää asiakkaan omaa hammaskudosta. Uuden menetelmän ansiosta keraamisia laminaatteja tai kruunuja tarvitaan usein suunniteltua vähemmän tai ei lainkaan, mikä vähentää hoidon kustannuksia.

 

Esteettisen hammashoidon hoitopaketti:

  • ylä- tai alaleuan oikomishoito Inman Aligner -menetelmällä 2000 euroa / leuka
  • hampaiden valkaisu 500 euroa
  • hammaskulmien muovikorjaus 80 euroa / hammas

Laminaattihoidon kustannukset ovat noin 750 euroa / hammas.